Het verhaal van afternoon stories

 

We ontmoetten elkaar in 2011 op de kunstacademie in Rotterdam. In de eerste schoolweek gingen we op excursie naar de Biënnale in Venetië. Vanaf dat moment deden we veel samen en wisten we wat we aan elkaar hadden. Weer thuis ontdekten we de leukste Rotterdamse kroegjes, ontwikkelden beeldende en educatieve projecten, genoten van espresso’s met een stuk lemon-merenguetaart en bespraken alles wat ons bezig hield. We ontdekten een gezamenlijke passie voor mooi papier en bijzondere prints. Omdat Anne-Marije na de studie naar Italie vertrok, besloten we de afstand van Nederland naar Italië te verkleinen door onze belevenissen uit te wisselen door het maken van foto’s en illustraties die het leven in Italië stukje bij beetje weergeven.

Milieubewust

Afternoon stories is een Nederlands duo met een passie voor papier, illustraties en de wereld. We streven naar een beter milieu en een mooie toekomst voor onze planeet. We proberen daarom zoveel mogelijk te hergebruiken en te recyclen en werken alleen met lokale bedrijven in Nederland en Italie. We kiezen voor eerlijke en duurzame materialen. Zo zijn onze kleine tot middelgrote illustraties getekend op het papier afkomstig uit de tweedehands vintagelijsten, en de grotere formaten op gerecycled papier. 

Onze illustraties zijn ook verkrijgbaar als Risograph. Risograph is een van de meest ecologische manieren van printen, afkomstig uit Japan. De illustratie is gedrukt met inkt op basis van sojaolie op gerecycled papier in een printclub in Turijn. Onze kaartenserie is wederom gedrukt op gerecycled papier, door een klein familiebedrijf in Turijn langs de rivier de Dora.   

Duurzaam behang

Vanaf mei 2019 zijn onze fijne illustraties ontworpen door Anne en Anne-Marije ook op behang verkrijgbaar. Het behang wordt met de beste en meest milieuvriendelijke technieken gedrukt op hoog kwaliteit FSC-papier. Bovendien zijn de gebruikte inkten op waterbasis en vrij van oplosmiddelen. We kiezen onze leveranciers met kritische aandacht. We maken ons eco-friendly behang geheel in Europa. De patronen zijn met de hand geïllustreerd in Turijn en met zorgvuldigheid geprint in Nederland. Om de beste kwaliteit te garanderen en overproductie tegen te gaan wordt ons behang alleen op bestelling gedrukt. 

Alle patronen zijn met de hand geïllustreerd in Turijn en worden zorgvuldig geprint in Nederland.

Verkooppunten

We verkopen ons behang alleen op aanvraag, daarom ligt het niet in de winkels. Wil je ons behang in het echt bekijken, bestel dan een sample.

Wil je een afternoon stories schilderij? Deze zijn te koop bij STEKK in Rotterdam.

Meer weten? Mail ons gerust!

Een boom voor elke bestelling

Voor ons project zijn bomen de basis, als inspiratie en materiaal. We willen daarom met alle liefde iets teruggeven aan de natuur. Voor elke behang bestelling doneren we aan de stichting Trees for All en wordt er een boom geplant in Nederland en in de tropen. Trees for All is een non-profit stichting die duurzame bosprojecten organiseert, zowel in Nederland als in het buitenland