Het verhaal van afternoon stories

 

We ontmoetten elkaar in 2011 op de kunstacademie in Rotterdam. Al in de eerste week, tijdens een excursie naar de Biënnale in Venetië, wisten we wat we aan elkaar hadden. Terug thuis groeide onze vriendschap. We verkenden de leukste Rotterdamse kroegjes, ontwikkelden beeldende en educatieve projecten, genoten van espresso’s met een stuk lemon-merengue taart en bespraken alles wat ons bezighield. Bovenal ontdekten we een gezamenlijke passie voor mooi papier en bijzondere prints. Na onze studie vertrok Anne-Marije naar Turijn. Om de afstand tussen Nederland en Italië te verkleinen, wisselden we onze belevenissen uit door het maken van foto’s en illustraties die het leven in Italië en Rotterdam weergaven. Zo ontstond ons idee voor een kaartenserie en behanglijn.

Milieubewust

Met afternoon stories willen we onze passie voor papier, illustraties en de wereld ook met jullie delen. We streven naar een beter milieu en een mooie toekomst voor onze planeet.  Daarom wordt zoveel mogelijk materiaal hergebruikt of gerecycled en werken we alleen met lokale bedrijven in Nederland en Italië. We kiezen voor eerlijke en duurzame materialen. Zo zijn onze kleine tot middelgrote illustraties getekend op papier afkomstig uit de tweedehands vintagelijsten, en de grotere formaten op gerecycled papier.

Onze illustraties zijn ook verkrijgbaar als Risograph. Risograph is een van de meest ecologische manieren van printen, afkomstig uit Japan. De illustratie wordt gedrukt met inkt op basis van sojaolie op gerecycled papier in een printclub in Turijn. Onze kaartenserie is gedrukt op gerecycled papier, door een klein familiebedrijf in Turijn langs de rivier de Dora.

Duurzaam behang

Vanaf mei 2019 zijn de door ons ontworpen illustraties ook op behang verkrijgbaar. Het behang wordt met de beste en meest milieuvriendelijke technieken gedrukt op hoog kwaliteit FSC-papier. Bovendien zijn de gebruikte inkten op waterbasis en vrij van oplosmiddelen. We kiezen onze leveranciers met kritische aandacht. We maken ons eco-friendly behang geheel in Europa. De patronen zijn met de hand geïllustreerd in Italie en worden met zorgvuldigheid geprint in Nederland. Om de beste kwaliteit te garanderen en overproductie tegen te gaan wordt ons behang alleen op bestelling gedrukt.

Alle patronen zijn met de hand geïllustreerd in Turijn en worden zorgvuldig geprint in Nederland.

Verkooppunten

Wil jij kaarten van afternoon stories in jouw winkel verkopen?
Dat kan! Voor prijs- en bestelinformatie: stuur een e-mail naar info@afternoonstories.com.

Schilderijen van afternoon stories zijn te koop bij FIKA Rotterdam.